torstai 19. syyskuuta 2013

tehtävä 5

Koko kansan tiedossa oleva tv-ohjelma Salatut elämät herättävät nykypäivänä monenlaisia mielipiteitä. Tämä saippuasarja on pyörinyt televisiossa jo vuosikausia hämmentäen katsojia draamallaan. Ohjelmassa käsitellään avoimesti nykyhetken asioita, kuten huumeita, sairauksia ja ihmis-suhteita.

  Sarjan tarkoituksena onkin näyttää ihmisille, mitä elämään monien seinien takana todellisuudessa kuuluu. Ohjelmasta on kuitenkin kehkeytynyt vuosien saatossa yliampuva ja itseään toistava tarina. Järkyttävät kohtaukset ovat jääneet katsojien mieleen ja herättäneet paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Onko ohjelman ikäraja sopiva? Onko ohjelman esittämisaika sopiva? Kuinka monelle 7-vuotiaalle tulisi näyttää kuinka ihminen haudataan elävältä? tarvitseeko niinkin nuoren nähdä televisiossa näyteltyjä kaappauksia ja raiskauksia?

 Sarjan juoni on samanaikaisesti monimutkainen ja yksinkertainen. Katsojan on helppo arvata mitä seuraavaksi tapahtuu ja miten tarina jatkuu. Kuitenkin ylidramaattiset käännekohdat ovat lähes naurettavan epätodellisia.

Ohjelman lavasteisiin ja muokkauksiin voitaisi myös kiinnittää enemmän huomiota. Suurin osa lavasteista on hyviä, mutta varsinkin hieman erikoisemmat kohtaukset vaativat hiomista. Sarjan tekijöiden tulisi miettiä tarkemmin, miten tehdä kohtauksista aidompia ja yllättävämpiä. '

Katsojaluvut nousisivat varmasti, jos ylidramaattisuus poistuisi ja tilalle tulisi aivan tavallista elämää.

1 kommentti:

  1. Kiinnität tekstissäsi huomiota olennaisiin asioihin (juonen kehittely, uskottavuus,totetutus). Arvosteluun saa laajuutta ja havainnollisuutta vertaamalla arvostelun kohdetta johonkin muuhun vastaavaan - tässä tapauksessa siis johonkin muuhun samantyyppiseen tv-sarjaan.

    VastaaPoista